A nyerő összetevő

A nyerő összetevő


Az egyetlen képesség, amelyet Steve Jobs mindig keresett az alkalmazottakban. Ez a tulajdonság meglepően alábecsült.

 

A nyerő összetevő

Van-e olyan munkahelyed, vagy karriered, amelynek segítségével milliomossá válhatsz még jóval a nyugdíjas évek előtt? Természetesen lehet olyan munkát keresni, amivel ez a vágy elérhető, bár ahhoz el kell végezni bizonyos feladatokat:

  • Nem árt, ha tökéletesíted az önéletrajzodat
  • Érdemes felöltözni úgy, hogy az interjúztatót már ezzel is lenyűgözd
  • Készülj fel a kérdésekre


Valószínűleg azonban mindannyian megfeledkezünk egy olyan tulajdonságról, ami rendkívül alulértékelt, és a leendő munkáltató nem is keresi ezt az alkalmazottak interjúztatásakor. Pedig a legfontosabb mind közül. A néhai Steve Jobs szerint legalábbis, aki számára ez sokkal, de sokkal többet számított, mint egy csiszolt önéletrajz.

Egyszer – egy nagyon régi, és ritkán közzétett interjúban – az akkor még fiatal Jobs elárulta, hogy amikor először vett fel szakmai menedzsereket az Apple-hoz, gyorsan rájött arra, hogy a „legtöbbjük ostoba”. Tudták, hogyan irányítsanak, de nem tudtak semmit sem csinálni.

Így onnantól kezdve egy másik tulajdonságot kezdett el keresni leendő dolgozóiban. Olyan embereket akart, akik nem feltétlenül tapasztalt szakemberek, de mégis nagyszerűek abban, amit csinálnak.

S ennek egyetlenegy oka van.

Rendelkeznek azzal a tulajdonsággal, azzal az összetevővel, amivel más nem.

Ez az összetevő pedig nem más, mint a SZENVEDÉLY.

Felejtsd el hát a munkatapasztalatot! Van ennél sokkal fontosabb is. Az, hogy szenvedéllyel akard csinálni azt a munkát, amire jelentkezel.

Steve Jobs szenvedélyes embereket szeretett volna a csapatába. Miért hitte azt, hogy az jó neki? A lelkes alkalmazottak nemcsak hogy jól végzik a feladatukat, de megértik a vállalat küldetését is – és komolyan törekszenek arra, hogy elérjék a közös célt. Azért, hogy megtalálják az Apple legjobb csapatát minden egyes jelölttel egy kicsit másfajta interjút készítettek, mint a hagyományos. Egy Macintosh prototípust mutattak be a jelöltnek, és feljegyezték a reakcióit. Ha felcsillant a szeme, és lelkesedést mutatott, izgalommal töltötte el a látvány, akkor felvették. Akkor tudták, hogy a jelölt közülük való.

 

 

Forrás:

readersdigest.com.au

Felső kép: Getty Images

Tetszett a cikk?

 

Magazin cikkajánló

További cikkek »